събота, 4 декември 2010 г.

МУСАКА С КИНОА


Необходими продукти:
картофи
кайма
сварена киноа
печен патладжан
печени чушки
зрял лук
яйца
прясно мляко
брашно
зелени подправки
сухи подправки на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Задушава се лука, към него се добавя кайма и подправки на вкус(аз слагам винаги кимион), сваля се от котлона слага се в намазнена тава, смесва се с картофите(нарязани на много дребни кубчета),добавят си и предварително изпечените патладжани и чушки, залива се с вода и се запича. Когато е почти готова се добавя сварената киноа и заливката, която е сос бешамел и яйца към които накрая се добавят зелените подправки. След като се залее мусаката се пече до готовност.