четвъртък, 25 март 2010 г.

Торта с бял мус


Пандишпанени блатове сиропирани с прясно мляко

МУС:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 и 1/2ч.ч течна млечна сметана + 3с.л. захар
1 пакетче пудинг ванилия без варене
1 и 1/4ч.ч прясно мляко
1 п.(225г) крем сирене
1ч.ч пудра захар
Може 2-3 лъжици заквасена сметана
1п. Желатин
1/4 ч.ч вода
ПРИГОТВЯНЕ
1.Сметаната се разбива със захарта

2.Пудинга се разбива с прясното мляко, като се сгъсти, малко по малко се прибавя от сметаната.

3.Желатина се накисва във водата, и се разтваря на водна баня или микровълнова.

4.Крем сиренето се разбива с пресятата пудра захар до гладък крем. Може да се прибавят няколко лъжици заквасена сметана(аз добавих 3 супени лъжици). Към получения крем се прибавя по малко от разтворения желатин(Внимавайте да не се пресече). Към получената смес малко по малко се прибавя кремът от пудинг и сметана .
Може да се добави и някакъв шоколад (аз добавих бял), разтопен на водна баня с малко мляко или масло.

Мъфини 2


Продукти за 12-14 мъфина:

2ч.ч брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 шушулка ванилия
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. меко масло
3/4 ч.ч захар
сладкарски бои


Приготвяне:
Пресейте в купа брашното, бакпулвера и солта. В друга купа разбийте маслото и захарта до получаване на пухкав крем и след това едно по едно добавете яйцата, като разбърквате добре след всяко, изсипете и ванилията. Към получената смес внимателно добавете брашното на 3-4 пъти, като между тях сипвайте по малко от прясното мляко. Не бъркайте твърде дълго.
Готовата смес разпределете в купички и оцветете с цветове по ваш избор. Аз направих 5 цвята – жълт, оранжев, червен, розов и лилав.

Във тавичка за мъфини сложете по една хартиена чашка и сипвайте във всяка по малко от различните цветове. Запълнете 3/4 от формичките.

Печем 20-30мин в предварително загрята на 180гр. фурна.
Украсата отгоре е от моделираща маса